Mämmiä täällä RuotsissaNyt lopulta löytyi täältäkin mämmiä kaupasta! Olen odottanut ja etsinyt sitä varmaan tammikuusta asti 😀 Aina välilla ostanut kermaa valmiiksi... ja saanut käyttää sitä muuhun. Minun veli toi pari rovetta muutama viikko sitten kun hän kävi täällä. Tukholmasta löytyi silloin jo. Äitimme sai yhden ropeen ja minä yhden.

Olen aina joskus tarjonnut ruotsalaisille kavereille ja työkavereille mämmiä. Useat sanoo että ihan ookoota se on... mutta ei ihan heidän heinää 😀 Luulen että on vaikea tykätä mämmistä jos ei ole tottunut siihen lapsesta asti.

Minä tykkään. Kun sitä syö vain kerran vuodessa niin onhan se hyvää! No tänä vuonna tulee kaksi kertaa 🙂


Leppoisaa illanjatkoa 


Kati

2 comments

  1. Mämmistä on helppo tykätä, jos se on hyvin tehtyä. Muinoin emännät maalla osasivat mämminteon,hitaan imeltämiesn puuhellan lempeällä lämmöllä, pomeranssinkuorella taitavan maustamisen ja kypsyttämisen tiiliuunissa. Äitivainaan mämminteko kesti muistaakseni vähintään 2 päivää. En olisi millään malttanut odottaa sen valmistumista. Aah, se tuoksu siinä puuhelalla ja leivinuunissa! Pääsiäisenä kutsuttiin kylään naapureita mämmiä maistelemaan. Mämmistä ei voi tykätä, jos se on hötäisemällä tehtyä halpaa siirappipuuroa, mitä oletettavasti nykyisinkin tarjotaan mämminä kouluruokailussa. Tänne Saksaan pitää ruismaltaatkin tilata Suomesta. Saksassa saa ostaa tosin mainiota mämmin sukulaiselta maistuvaa alkoholitonta mallasjuomaa nimeltään Karamalz. Kannattaa kokeilla, jos on tilaisuus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä itsetehty aina on parasta. Karamalz, en ole kuullut siitä ennen, mutta pitää kokeilla joskus jos tilaisuutta tulee :)

      Delete