Porkkanalaatikko

Julen närmar sig och det är dags att börja förbereda alla julens godsaker. Vårat julbord är en blandning av svenskt och finskt. Mina favoriter är nog lådorna. Morotslåda, kålrotslåda och leverlåda. Här är ett recept på morotslåda, så som min mamma alltid gör den.


Joulun herkuista minun suosikit ovat laatikot. Porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja maksalaatikko. 

Porkkanalaatikko on ollut suomalaisten jouluruokaa 1800-luvulta asti. Se on useasti laatikoista useimpien mieleen. Tässä alla resepti jonka mukaan äitini aina tekee sitä.
PORKKANALAATIKKO


1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 l vettä
1/2 l maitoa
4-6 porkkanaa
1-2 sipulia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 munaa

1. Kuumenna vesi ja maito paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisisuurimot. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Pane kansi tiiviisti kattilan päälle ja anna puuron hautua lähes kypsäksi. 

2. Raaputa porkkanoista kuoret ja raasta ne sen jälkeen. 

3. Silppua sipulit. Jos haluat, voit kiehauttaa ne tilkassa öljyä. 

4. Voitele uuninkestävä vuoka.

5. Sekoita riisipuuron joukkoon raastetut porkkanat, silputtu sipuli ja munat. Mausta suolalla ja sokerilla. 

6. Kaada seos uunivuokaan. 

7. Paista 200 asteen lämmössä vajaa tunti. 



Mukavaa illan jatkoa teille
Kati

No comments