Toskakakku

Minun äiti on hyvä leipomaan. Tässä resepti toskakakkuun jota hän tekee joskus.




Kakku:
100 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
50 g mantelilastuja

Uuni 175 astetta.

Tee näin:
1. Voitele ja jauhota pyöreä vuoka. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauho ja leivinjauheseos, rasva ja neste. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia.
4. Tee kuorrutus. Laita aineet kattilaan ja lämmitä seosta kunnes siitä tulee paksumpi.
5. Levitä kuorrutus kakun päälle. 
6. Paista kakkua uunin keskitasolla vielä n 15 minuuttia, tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

No comments